התופעה של צניחת עפעפיים מתרחשת לרוב בעקבות השלכות הגיל, הגנטיקה או השפעות חיצוניות של הסביבה (כמו חשיפה לשמש, עישון, אלכוהול ועוד).
על מנת לטפל בבעיה באופן מוחלט ניתן לבצע הרמת עפעפיים – על הדרכים המומלצות כיום להרמת עפעפיים נרחיב בהמשך.
קודם כל, נסביר כיצד התופעה נגרמת ומאילו סיבות:
צניחת עפעף מולדת
נוצרת בעקבות בעיה התפתחותית בשריר האחראי על פעולות הכיווץ של העפעף העליון, מה שמביא לצניחת העפעף וכיסוי אפשרי של חלק נכבד מהאישון. במידה וזה המצב יתכנו בעיות בראיה עקב שדה ראיה מוגבל.
בעיה זו אצל ילדים עלולה אפילו להוביל למצב של "עין עצלה", כאשר עין אחת רואה טוב יותר מהשנייה ללא אפשרות לתיקון וישנה אפשרות שתתפתח פזילה.
צניחת עפעף אצל מבוגרים
עלולה להיווצר מ-4 סיבות עקריות:
1. התמעטות ייצור חומצה היאלורונית
הגוף שלנו מייצר באופן טבעי את החומצה ההיאלורונית אשר ידועה ביכולת שלה לספוח כמות נוזלים גדולה, מה שתורם רבות לאיכות, מרקם ונפח העור.
עם השנים היכולת לייצר חומצה היאלורונית הולכת ופוחתת, מה שגורם לאובדן נוזלים והמעטה בייצור קולגן ואלסטין (האחראים בין היתר על האלסטיות של העור) והתוצאה היא עור דקיק ורפוי שצונח מטה.
2. אובדן מסת עצם ודילול שומן
ככל שחולפות השנים הגוף שלנו מאבד ממסת העצם ומכמות תאי השומן, מה שמוביל לצניחת איברים ואובדן נפחים.
3. אובדן טונוס שריר
עם השנים אנו מאבדים טונוס שריר, כך שהשריר הופך להיות חלש יותר, מה שגורם לרפיון אזור החיבור שבין השריר לעפעף.
4. היווצרות עודפי עור ושומן
בעקבות ההפחתה בייצור קלוגן ואלסטין העור מאבד מהאלסטיות שלו ונוצר רפיון של הרקמות הרכות וטונוס השריר בשרירי הפנים – כל אלו מובילים להיווצרות עודפי עור ושומן מעל העפעפיים ועקב משקלם גורמים לצניחתו של העפעף העליון.
כיצד ניתן לטפל בתופעה של צניחת עפעפיים?
ניתוח להרמת העפעפיים
הניתוח מתבצע על ידי חיתוך וקיצור של שרירים וגידים האחראיים על הרמת העפעף, לאחר מכן מבצעים תפירה של האזור וכעבור שבוע מגיעים בשנית להסרת התפרים.
מדובר בתוצאה הנשמרת למשך חיים שלמים/תקופת זמן ארוכה אך מצריכה זמן החלמה של מספר שבועות ומלווה בתופעות לוואי כגון: שטפי דם, כאבים ותחושת אי נוחות.
הרמת עפעפיים ללא ניתוח
השיטה החדישה והמתקדמת ביותר – טכנולוגיית הפלזמה של חברת Neauvia העולמית
מדובר בטיפול פשוט שלא מצריך התערבות כירורגית כלל, אנרגיית הפלזמה גורמת לחימום מהיר בתוך השכבות הפנימיות של העור ובכך גורמת לכיווצה של רקמת העור, העפעף המורכב מאותה רקמת עור מתכווץ ומתרומם כתוצאה מכך.
בנוסף מתרחשים בגוף מספר תהליכים נוספים – אנרגיית הפלזמה מעוררת את תהליך ייצור האלסטין והקלוגן, הייצור המוגבר משפר את רמת האלסטיות של העור וממצק אותו.
מדובר בטכנולוגייה המחזיקה בכל התקנים הגבוהים ביותר – החל מאישור רשמי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי FDA, אישור שימוש של מכון התקינה האירופי CE ואישורו של משרד הבריאות בישראל.
שיטה נוספת – הזרקת "בוטוקוס" (בוטולינום טוקסין)
הזרקת החלבון "בוטולינום טוקסין" הידוע בשמו המסחרי "הבוטוקס", הרופא המטפל מזריק את הבוטוקס באזורים הרלוונטיים (צידי העיניים, אזור העפעפיים העליונים ובאזור שבין הגבות) , הבוטוקס מרפה את השרירים האחראים על הגבות ובכך גורם לשרירי העפעפיים לעבוד בפעילות מוגברת ולהרים את העפעף.