שימוש בקנאביס רפואי – תופעות לוואי
השפעות קנאביס הרפואי עוברות תחילה במערכת האנדו-קנבינואידית בגוף ובמערכת העצבים, אלו מסוגלות לקלוט את החומרים הפעילים בצמח הקנאביס ( הקנאבינואידים) ולהעביר אותות המשפיעים על הפעילות המוחית ומגוון תפקודים בגוף האדם.
השפעותיו השונות של הקנאביס הרפואי על גוף האדם מתחלקות ל-3 קטגוריות עיקריות:
תופעות פיזיולוגיות
השימוש בקנאביס רפואי יכול לעורר מגוון תופעות לוואי פיזיולוגיות, כמו: תיאבון מוגבר, דופק מואץ או איטי, סחרחורות, ירידה בלחץ דם וברמת הסוכר, כאבי ראש, תחושות אי נעימות במערכת העיכול, עייפות, בעיות בקואורדינציה, יובש באיברים השונים (פה ועיניים) ועוד.
תופעות קוגניטיביות
מדובר בתופעות האמורות לחלוף תוך פרק זמן קצר, אשר לא עולה בדרך כלל על 72 שעות.
אלו תופעות נפוצות יותר בקרב צרכני קנאביס רפואי מתחילים, עד לשלב בו הם מתרגלים למוצר עצמו.
מבין תופעות הלוואי ניתן למנות: פגיעה בתפיסת הזמן והמרחב, אובדן זיכרון בטווח הקצר ו"קצרים" בקו המחשבה.
תופעות העלולות להיגרם מצריכת מינון יתר
אחת הבעיות הנפוצות ביותר בכל הקשור לצריכת קנאביס רפואי היא אי-היכולת לצרוך כמות מדויקת של חומרים פעילים, כל שאיפה של תפרחות קנאביס או נטילה של תמצית שמן קנאביס מביאה לכמות חומרים פעילים שונה הנספגת בגוף.
בעיה זו יכולה להוביל ביתר קלות לצריכת יתר – ולזו מספר תופעות לוואי בעייתיות שיש לעקוב אחריהן ולטפל במקרה הצורך: שינויים משמעותיים בלחץ הדם, שינויים דרסטיים בדופק, עילפון ואף שינויים ברמות הסוכר ובקצב הנשימה.
חשוב לציין שצריכת מינון גבוה מדי של קנאביס רפואי עלולה להוביל להתפרצות מצבים פסיכוטיים או חרדה בקרב אנשים בעלי נטייה לכך.
תופעות לוואי בעקבות דרכי צריכה שונות
דרכי צריכת הקנאביס הרפואי המאושרות כיום בישראל הן: עישון, אידוי או מיצוי קנאביס (שמן).
לכל אחת מן הדרכים הללו יכולות להופיע תופעות לוואי – עישון עלול לגרום להתמכרות לניקוטין ולנזקים רבים הנגרמים בשל פעולת העישון והכנסת העשן אל הגוף, מיצוי שמן עלול להוביל לצריכת יתר עקב משך הזמן שלוקח עד להופעת ההשפעה הראשונית – זה עלול להוביל לכאבי בטן ותחושות אי-נעימות במערכת העיכול.
אידוי זוהי דרך צריכה שעלולה להוביל לתופעות לוואי בשל העובדה שבכל שאיפה מתקבלת כמות שונה של חומרים פעילים, כל שאיפה שונה בפרק הזמן שלה ובעוצמתה ולכן עלולה לעורר תופעות לוואי של סחרחורות, חרדות, כאבי ראש וכו'.
האם ישנה דרך מומלצת לצריכת קנאביס רפואי – בעלת סיכוי נמוך להופעת תופעות לוואי?
בהחלט, צריכת קנאביס רפואי בעזרת המשאף המדיד של חברת Syqe, חברת מד-טק ישראלית שנחשבת לפורצת דרך בתחומה.
סאיקי הצליחה לפתח בעזרת טכנולוגיה מתקדמת את המשאף המדיד הראשון לקנאביס רפואי, משמע שאיפה מדויקת של חומרים פעילים המותאמים אישית על ידי צוות רפואי מוסמך לכל מטופל.
תודות לכך, אין סכנה בצריכת יתר – מה שהופך את שיטה זו ליעילה ובטוחה, ובעלת הסיכוי הנמוך ביותר להופעת תופעות לוואי.
מטרת העל של סאיקי היא לצמצם את סבלם וכאבם של כמה שיותר אנשים ולעשות זאת בצורה המהירה והבטוחה ביותר, בעקבות כך הם פיתחו פלטפורמה ייחודית המאפשרת גם לרופאים וגם למטופליהם לנהל את הליך הטיפול בקנאביס רפואי בצורה יעילה, בטוחה ועקבית.