קטגוריות

מאמרים אחרונים

פרסמו כאן את המאמר שלכם

שביל החלב – הכירו את תהליך הגיבון ואת השפעתו על טעם הגבינה

שתפו

תוכן עניינים

כיום ניתן למצוא גבינות רבות ומגוונות במעדנייה, ללא כל מאמץ תוכלו לבחור בין גבינות קשות לרכות, גבינות כחולות או גבינות עם עובש.

אך מה שעומד מאחורי אותן גבינות, הוא תהליך מיוחד שמסקרן מאוד להכיר…

כיצד מייצרים גבינה?

ייצור הגבינה הוא תהליך מרתק המתבצע על ידי שימוש בחומרי גלם שונים, אך הרכיב הבסיסי של כל גבינה הוא החלב.

השלב הראשון הוא הפרדת חלבון הקזאין משאר רכיבי החלב (שכוללים בעיקר מים, שומנים וסוכר), עד שנוצרים מעין כדורים קטנים של חלבוני קזאין.

גיבון

בכדי לחבר את כדורי הקזאין יש לבצע תהליך שנקרא "גיבון", הגיבון מתבצע על ידי שימוש ב"אנזים" (סוג של חלבון המניע תהליכים כימיים), כמות האנזים והטמפרטורה הם המשפיעים העיקריים על מרקם וטעם הגבינה.

שימוש באנזימים בודדים תביא להכנת גבינות רכות ולעומת זאת שימוש בכמות גדולה תביא להיווצרות חומר מוצק יותר הידוע כגבינה קשה בסופו של דבר.

לאחר מכן שוברים את החומר המוצק שהתקבל, מנקזים את הנוזלים ודוחסים את המוצק מחדש תוך כדי עיצוב הצורה הרצויה.

ככל שננקז יותר נוזלים ונפעיל לחץ רב למשך זמן ממושך יותר, כך הגבינה שתתקבל תהיה קשה יותר.

יישון

שלב נוסף ואחרון בייצור הגבינה הוא היישון, הוא מתבצע על ידי שימוש בעובש וחיידקים שיצרני הגבינות מצפים בהם את הגבינה, אם בסוף תהליך הגיבון או מכניסים אותם פנימה בשלבים מוקדמים יותר.

גבינות רכות כמו קממבר וברי מצופות בשכבת עובש לבנה למשך שבועות בודדים (זהו תהליך היישון), העובש מפריש אל תוך הגבינה אנזים שהופך אותה מחומר מוצק למרקם צמיגי, רך ונימוח.

לעומת זאת, תהליך היישון של גבינות קשות יכול לארוך כמה חודשים עד מספר שנים.

תהליך ייצור הגבינה לוקח לא מעט אנרגיה וזמן… רובנו נבחר שלא להקדיש את זמננו הפנוי לשם כך, אלא נבחר ללכת למעדניית הגבינות הקרובה לביתנו.

כמובן שישנה דרך נוחה יותר – והיא רכישת הגבינות ומוצרי החלב שאנו צריכים אונליין!

אחת מהמעדניות המוכרות בארץ, מעדניית חוות נעמי, מעדניית גבינות בעלת מספר חנויות ברחבי הארץ – בנוסף, היא מאפשרת לבצע הזמנה אונליין באתר הבית שלה ביתר קלות וליהנות ממוצרים איכותיים במינימום זמן.

מלבד העובדה שמדובר בחסכון זמן יעיל במיוחד, תוכלו ליהנות גם מחיפוש פשוט מתוך מבחר רחב של מוצרים, תוכלו לדעת האם המוצר שרציתם קיים במלאי (וזאת מבלי לצאת מהבית) ועוד.

 

לסיכום, תהליך ייצור הגבינה הוא תהליך מרתק ומורכב שהשתכלל במשך מאות שנים.

מבחירת החלב ועד תהליך היישון, כל שלב חשוב ביצירת הגבינה המושלמת, כיום ניתן למצוא גבינות טובות ואיכותיות במעדניות גבינות הפזורות ברחבי הארץ.

חלק מהמעדניות הללו מאפשרות לבצע הזמנות אונליין, מה שיחסוך לכם זמן יקר ותסכול מיותר בנסיעה אל היעד.

אז בפעם הבאה שאתם מתכננים ערב יין וגבינות עם חברים, או אם צץ לכם רצון עז לגבינה טובה… נסו לבצע הזמנה מהאינטרנט ולהתנסות במגוון סוגים חדשים ומסקרנים.

חדש My Articles

פרסמו עכשיו מאמר בכל נושא

ותהיו חלק ממאגר הכותבים הגדול במאמרים

מאמרים אחרונים

קרטונים למעבר דירה – כמה באמת צריך? המדריך המלא

שמן קנאביס: כל היתרונות והחסרונות במקום אחד

חומצה היאלורונית בשפתיים – כל המידע במקום אחד

איזו השקעה כדאית יותר – נדל"ן יוקרה או קריפטו?

5 חומרי אריזה למעבר דירה שאתם חייבים להשיג

אנטי אייג'ינג – הטיפולים שיעזרו לכם להשיב את המראה הצעיר לעור הפנים

השכרת נכסי יוקרה במרכז – המדריך המלא

ההשפעות ותופעות הלוואי של הקנאביס

ערבות בנקאית לשוכרי דירות

פילינג ללא קילוף – טיפול הפנים המתקדם לחידוש עור הפנים

דילוג לתוכן