קטגוריות

מאמרים אחרונים

פרסמו כאן את המאמר שלכם

גבינות קשות, מתכונים ומה שביניהם – המדריך המלא

שתפו

תוכן עניינים

הגבינות הקשות צברו פופולאריות רבה במהלך השנים, הן תפסו מקום כבוד בכל מגש אירוח או ערב יין לאור נרות.

תהליך ההכנה שלהן יכול לקחת מספר חודשים עד מספר שנים, אך בסופו הן מגיעות לרמת עמידות גבוהה ולטעם חזק וארומטי, הן מסוגלות לעמוד בפני טמפרטורות גבוהות ואף אחוזי לחות גבוהים – כל אלו הופכים אותן למצרך אידיאלי בכל בית ובמתכונים רבים.

במאמר הבא נכניס אתכם עמוק אל תוך עולם הגבינות הקשות ואפילו נקנח במתכון מושלם להכנת סלט קייצי של עגבניות מגי עם גבינת מנצ'גו כמהין וזעתר!

הכירו את הסוגים השונים של גבינות קשות

ישנם מספר סוגים שונים של גבינות קשות, אנו נתמקד כעת במספר סוגים אהובים במיוחד:

הפרמזן

אחד מהסוגים הפופולאריים ביותר, גבינת הפרמזן עשוי מחלב פרות שניזונו מעשבים, יש לה טעם אגוזי בשילוב מליחות, ואין ספק שהיא הבחירה המושלמת מעל כל פסטה!

הצ'דר

גבינת הצ'דר נחשבת לאחת הגבינות האהובות, היא בעלת טעם חריף בעל נוכחות והיא תוספת מושלמת להמבורגר וכריכים.
בנוסף, אנשים רבים אוהבים להמיס אותה ולהשתמש בה כרוטב או מתבל לצד נאצ'וס או צ'יפס.

הגאודה

גבינת הגאודה האהובה נחשבת לגבינה בעלת אחוזי שומן גבוהים, היא בעלת טעם עדין ואגוזי.
פעמים רבות אנשים יעדיפו לגרד אותה מעל פסטה או מאפים כאלה ואחרים – ועד סלטים טעימים.
הגאודה נחשבת לגבינה מומלצת להגשה כחלק ממגש גבינות וקרקרים המיועד להגשה לאורחים.

האמנטל

גבינת אמנטל היא גבינה שוויצרית, היא בעלת מראה מחורר למדי – מספר חורים בגדלים שונים המצויים לכל אורכה ורוחבה.
מדובר בגבינה מובחרת לשם המסה והתכה, המרקם המתקבל נעים וטעים במיוחד לכל חך.
רבים אוהבים להוסיף אותה למאפים המיועדים לחימום בתנור, תודות לכך נוצרת שכבת גבינה מומסת שעוטפת את המאפה, אין ספק שמדובר במהלך שישדרג כל מאפה!

האסיאגו

גבינה שומנית המיוצרת מחלב פרה, בעלת מראה בוהק, היא ידועה בטעמה העדין המשלב טעם אגוזי וחריפות מעודנת.
היא נחשבת לבחירה מעולה כגבינה מגורדת מעל פיצות, פסטות ובסלטים – או לצד קרקרים ופירות.

הקומטה

גבינה צרפתית קלאסית שמגיעה אלינו הישר מחבל קומטה.
היא בעלת טעם ומרקם חמאתי עם סיומת מתקתקה, ונחשבת כתוספת מעולה לצד לחם או יין טוב.

המנצ'גו

גבינה ספרדית העשויה מחלב כבשי מנצ'גה, בעלת טעם מלוח ואגוזי ומרקמה מוצק וגבישי.
המנצ'גו נחשבת לבחירה מצוינת כתוספת מגורדת מעל סלטים ומנות פסטה למיניהן.

ועכשיו… למתכון!

המתכון לקוח מאתר המעדנייה של חוות נעמי

מתכון לסלט עגבניות מגי עם גבינת מנצ'גו כמהין וזעתר

קבלו מתכון לסלט משלושה מרכיבים שמרגיש כמו מישלן, (כשתטעמו תבינו).

כמות ל: 2 סועדים

מצרכים:

  • 3 יחידות עגבניות מגי
  • 50 גרם גבינת מנצ'גו כמהין
  • שמן זית כתית מעולה Luglio
  • תערובת זעתר

הוראות הכנה:

חותכים את עגבניות השרי לשמיניות ומניחים בצלחת הגשה, מתבלים במלח ופלפל.
מגרדים את גבינת המנצ'גו דק מעל העגבניות.
מוסיפים שמן זית לפי הטעם ובוזקים מעל זעתר.

אהבתם? מוזמנים לשתף אותנו בתגובה לכתבה!

לסיכום, גבינות קשות הן בחירה מתבקשת כתוספת או לצד מאכלים רבים, בנוסף הן בעלות טעם ייחודי ומשמעותי שמשאיר אותן כמאכל מועדף העומד גם בזכות עצמו.

חדש My Articles

פרסמו עכשיו מאמר בכל נושא

ותהיו חלק ממאגר הכותבים הגדול במאמרים

מאמרים אחרונים

קרטונים למעבר דירה – כמה באמת צריך? המדריך המלא

שמן קנאביס: כל היתרונות והחסרונות במקום אחד

חומצה היאלורונית בשפתיים – כל המידע במקום אחד

איזו השקעה כדאית יותר – נדל"ן יוקרה או קריפטו?

5 חומרי אריזה למעבר דירה שאתם חייבים להשיג

אנטי אייג'ינג – הטיפולים שיעזרו לכם להשיב את המראה הצעיר לעור הפנים

השכרת נכסי יוקרה במרכז – המדריך המלא

ההשפעות ותופעות הלוואי של הקנאביס

ערבות בנקאית לשוכרי דירות

פילינג ללא קילוף – טיפול הפנים המתקדם לחידוש עור הפנים

דילוג לתוכן